KANTOOR EN ERVARING

DMR Law Office is opgericht door Dorota Monika Rosiak, advocate met meer dan 25 jaar professionele ervaring in het verlenen van juridische diensten aan binnen- en buitenlandse Cliënten: ondernemingen, instellingen en particulieren.

In de jaren 1998-2016 was ze partner bij een van de grootste en oudste advocatenkantoren in Gdańsk. Sinds 2016 runt ze haar eigen advocatenkantoor, DMR LAW.

Dorota Rosiak is sinds 1994 lid van de Orde van Advocaten van Gdańsk; lid van de Commissie Buitenlandse Zaken van deze Kamer alsook lid van de Nederlands-Poolse Kamer van Koophandel.

Vloeiend in het Engels en Nederlands/Vlaams; communicatief in het Russisch. De Arrondissementsrechtbank in Antwerpen, België benoemde haar tot beëdigd vertaler  van de Nederlandse taal.

Dorota Monika Rosiak is ook  Honorair Consul van het Koninkrijk der Nederlanden in Gdansk.

Arbiter en lid van het Presidium van het International Court of Arbitration bij de Polish Chamber of Maritime Commerce in Gdynia (2005-2017), lid van de raden van toezicht van bedrijven in het National Investment Funds-programma.

Voltooide haar juridische opleiding in Polen en in het buitenland (o.a. Universiteit Antwerpen); nam deel aan postdoctorale stages bij prestigieuze Nederlandse advocatenkantoren. Afgestudeerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Administratie van de Universiteit van Gdańsk en postdoctorale studies in Europees Recht aan de Universiteit van Nicolaus Copernicus in Toruń. Ook afgeronde psychologische studies in Sopot, volgde talrijke juridische en psychologische cursussen en workshops op het gebied van onderhandelingstechnieken – waaronder de methoden die door de FBI worden gebruikt.

Haar professionele ervaring is gericht op het breed begrepen burgerlijk, economisch, administratief en internationaal privaatrecht. Het omvat onder meer:

 • juridische dienstverlening voor zowel binnen- als buitenlandse ondernemingen met diverse bedrijfsprofielen, onder anderen het verlenen van permanente juridische diensten voor een leidend Pools energieconcern, entiteiten die investeren in hernieuwbare energie (RES), scheepsbouw en andere gebieden van de maritieme economie, bedrijven die zich bezighouden met commerciële, industriële en landbouwactiviteiten,
 • onderhandelen en opstellen van grote interdisciplinaire internationale contracten,
 • oprichting, transformaties, fusies van handelsondernemingen en andere entiteiten, aan- en verkoop van aandelenblokken en aandelen, verkoop van ondernemingen of hun georganiseerde onderdelen, verwerving en verkoop van onroerend goed, liquidaties en faillissementen van entiteiten,
 • arbeidsrecht en managementcontracten,
 • auteursrechten en naburige rechten,
 • familie- en erfrecht,
 • incasso- en schadevergoedingszaken,
 • het onderhandelen en sluiten van gerechtelijke en buitengerechtelijke schikkingen, het voeren van een paar honderd geschillen voor rechtbanken en arbitragehoven, waaronder zaken voor het veiligstellen van vorderingen – arrestaties van schepen en inbeslagnames van andere activa van debiteuren; deelname aan zaken bij buitenlandse rechtbanken,
 • het voeren van geschillen over de zogenaamde Zwitserse frankkredieten,
 • administratieve zaken, inclusief vertegenwoordiging van entiteiten en individuen voor overheidsinstanties en administratieve rechtbanken,
 • strikt grensoverschrijdende zaken, zoals detachering van werknemers in het buitenland of grensoverschrijdende familie-, erfrecht- en belastingaangelegenheden, procedures in verband met verblijfs- en werkvergunningen voor buitenlanders in Polen en het aanvragen van het Poolse staatsburgerschap.

Contact

Het advocatenkantoor is gevestigd in Gdansk.
Persoonlijke ontmoetingen vinden plaats op afspraak.

Op wens van de Cliënt is het mogelijk om een complete juridische dienst te verkrijgen zonder de noodzaak van een persoonlijke ontmoeting, d.w.z. door middel van communicatie op afstand, zoals telefoon, e-mail, instant messaging, traditionele post, koerier, enz.
dmr@dmrlaw.eu
+48 602 492 616